Пројекат Путовање кроз време

Одељењски пројекат Путовање кроз време реализовала је наставница Катарина Миличић са ученицима IV4 Основне школе „Свети Сава“ из Београда, од новембра 2017. до краја јануара 2018.

Тема „Прошлост Србије“ обрађена је кроз интердисциплинарну наставу, ђаци су о њој разговарали кроз повезивање садржаја више предмета: природа и друштво, српски језик, ликовна и музичка култура, математика, грађанско васпитање и веронаука, слободне активности, физичко васпитање.

Пројекат је допринео да ученици сагледају једну тему из различитих углова, да читају различите књиге и о њима разговарају са друговима и да покажу креативност у изради ликовних радова.

Оно што је новина у раду је израда паметних фасцикли - збирке дечијих радова. Ученици су задатке у вези са догађајима из прошлости Србије радили самостално: на основу лекција из уџбеника и додатних садржаја које су проналазили, они су направили своје лекције. О животу владара из породице Немањића правили су паное подељени у групе.

 

Градиво су утврђивали кроз осмишљавање квиз питања и задатака из природе и друштва, српског језика и математике и израду игрица у групама и самостално и тада су настали кругови знања и бројне варијанте игре Не љути се, човече! у вези са догађајима из прошлости Србије.

Постигнућа ученика и продукти пројекта презентовани су на угледном часу.

  • White Instagram Icon

© Copyright 2018 by ProšlostSrbije. Proudly created with Wix

Контакт

Адреса

Николаја Краснова 8

Београд

Аутор и уредник

Слађана Галушка

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now